За нас

10608_10201275621403803_944668769_n

Ваня Михайлова

Запознах се с Йога през  1999 г. Беше любов от пръв поглед и вече осем години професионално се занимавам с йога.

Имах късмет, защото моят път към себепознанието започна при най-добрите учители в България.  Под тяхно ръководство и наставления завърших Националната спортна академия „Васил Левски“ (София) – специалност „Инструктор по Йога“.  През годините съм участвала в поредица семинари, демонстрации, състезания… Но за мен същността на Йога е нещо много повече от това. Тя е една от най-необикновените философии, науки, практики, спорт … открити някога. 

Създадох Йога студио „Лазур“ (Бургас) с желанието то да  е място, където всеки  (независимо от възрастта си, пола, здравословното си състояние или религиозната си принадлежност) да може да се докосне до същността на тази древна философска система. Защото Йога е доказала ефективността си и не случайно все повече хора се обръщат към нея.  

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

IMGP0600_ppКазвам се Христина и няма да звучи пресилено ако кажа ,че йога е любовта и смисълът на живота ми. Практикувам йога от 96.г , а от 2006 г. преподавам .

Започвайки  заниманията си с йога още като дете, не вярвах, че това е моят „спорт”. Винаги съм обичала интензивното движение. А йога ми показа движението в покой, движението навътре , пътят към хармонията, красотата и неизчерпаемият източник на мъдрост , скрит във всеки един от нас. Научи ме да чувам тихият глас на душата си, да откривам и виждам съвършенството във всеки. Срещна ме с Мен.

Най-големите ми учители са били хората на постелките срещу мен в залата и съм им благодарна за извървяния  заедно път, за споделената радост от осъзнаването на промените във всеки, за преодолените граници. Йога ми даде и продължава да ми дава дълбочина и разбиране за фините аспекти на съществуването.

Огромна благодарност и за учителите ми от НСА- Тодор Захариев и Юлия Савова.

Преподавам и йога за деца и съм сертифициран преподавател по йога на смеха. Преминала съм множество курсове и семинари за личностно развитие, енергийно лечение и др.

тел: 0877702910

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Маруся Маруся Александрова

Практикувам йога от около 20 години. Първото ми въвеждане и запознаване с философията, практиката, медитацията, и въобще откриването на Йога мирогледа се случи в Рила планина от невероятния Йога учител Веселин Лучански. След тази среща Пътят бе един. Дълго време практикувах самостоятелно и поетапно се разкриваше в живота ми различен аспект на Йога – Хатха Йога, Ащанга Йога, Антигравити Йога /сертификат – холистичен терапевт/ и междувременно обучение в Основи на будистка философия и практика от Khempo Ramesh Negi към Фондация „Бодичита“ – в България и Индия.

Хуманитарното ми образование и обучение в когнитивно-поведенческата психотерапевтична школа ми помогат за изследване и разкриването на човешката природа в практиката. Събитията откриха нови възможности за мен и от 2008 година водя групи по Йога и също група по Будискта медитация /в рамките на 2 г./. От 2009 година имам шанса да се обучавам и в група за Творческо усъвършенстване на личността, с водещ Наташа Чакърова.

 

През 2012 г. срещнах Lora Toteva (Liv Avataar Kaur) – Кундалини Йога учител и мой ментор по Пътя. Кундалини йога откри нов мироглед и нови светове в практиката. Тя развива в практикуващия специална сетивност и висока чуватвителност към фините, трудно доловими нива на битието.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————-
10805506_863595230358964_480739308_nРыбакова Лилия
Моё первое знакомство с йогой произошло на море. Меня заворожил и пленил вид медитирующего на берегу человека. Я спросила у отца: «Кто это? Почему у него блаженный вид, когда его глаза закрыты? Что особенное он видит внутри? Что чувствует сейчас? Что приводит его в это состояние?» Я обычно радуюсь и восторгаюсь тем, что вижу вокруг: чарующую природу, яркое солнце, нежное море. Он же улыбался из-за того, что находил внутри. Папа ответил: «Это йога, Лиля». В тот момент я пообещала себе не только обязательно-обязательно разгадать и ощутить это в себе но и оказывать поддержку остальным желающим практиковать йогу. Именно тогда, на море, Йога ворвалась в мою жизнь!
Каждодневные занятия меняли моё отношение практически ко всему. Но не к переездам и новым местам жительства. Преподавательская деятельность в силу моего увлечения путешествиями имеет нестатическую географию:
город Москва «Федерация Йоги»
город Севастополь Центр «Сердце Йоги»
город Смоленск Зал Здоровья «Мальта»
город Санкт-Петербург частные занятия.Сейчас я живу в Болгарии, что способствует моему самоуглублению, накоплению сил и наслаждению счастьем.Йога для меня – это то, что в слова не «оденешь»… Это можно только почувствовать. Как и дыхание, йога всегда с нами, в каждом вдохе и выдохе, каждую минуту и каждый день, не зависимо спим мы или бодрствуем. Йога готова обучать и оздоравливать, просветлять и направлять. Нам стоит лишь помнить это. Желательно практиковать каждый день и по возможности два раза в неделю заниматься с преподавателем.
О себе
• Вегетарианка 8 лет.
• Инициация 1 и 2 ступени «Тибетские целительные практики», «Энерсенс» – 1 ступень, «Фомальгаут»., Москва, 2006 г.
• Владею навыками фут-массажа,
• С 2007 активно и систематически посещаю холотропное дыхание.
• Принимаю участие в образовательной программе Института Глубинной Демократии. Шупбахов и других обучающих программах по методу процессуально ориентированной психологии, разработанному А.Минделлом.
• Люблю осень, пишу стихи, начала учиться играть на пианино, рисую мехенди, делаю и снимаю мини фильмы, имею опыт осознанных сновидений и работы с посланиями снов.
• Мой Девиз: осознанность во сне и наяву!
тел: 0876121319
 

 

 

 

Блог

Мантри

Думата мантра е санскритска дума, състояща се от корена man- „manas — съзнание“ и наставката -tra означаваща „инструмент, средство“. Ето защо буквално „мантра“ означава „инструмент на съзнанието“. Мантрата има характерна вибрация затворена във звукова структура. Вибрацията се разделя на 50 звука, комбинацията от тях оформят различните мантри. Звуците съответсват на чакрите и енергийните канали в тялото. Чрез мантра […]

График

Седмична програма

 

Понеделник  

09.00 – Йога за отслабване (Fat burning yoga) - Ваня

17.20 – Терапевтична йога (анти-стрес) – Ваня

18.30 – Класическа йога – Ваня

19:40 – Пилатес – Маруся

 

Вторник

07:50 – Аеро йога – Хриси  (0877702910)

09.00 – Йога за начинаещи – Ваня

17:20 – Йога за начинаещи – Ваня

18.30 – Йога за напълно начинаещи – Ваня

 

Сряда

09.00 – Йога за отслабване (Fat burning yoga) - Ваня

11.00 – Йога на русском языке – Рыбакова Лилия (тел. 0876121319)

 17.20 – Терапевтична йога (анти-стрес) – Ваня

18.30 – Класическа йога – Ваня

 

Четвъртък

07:50 – Аеро йога – Хриси (0877702910)

09.00 – Йога за начинаещи – Ваня

17:20 – Йога за начинаещи – Ваня

18.30 – Йога за напълно начинаещи – Ваня

19:40 – Аеро йога – Хриси (0877702910)

 

Петък

09.00 – Йога за отслабване (Fat burning yoga) - Ваня

17.20 – Терапевтична йога (анти-стрес) - Ваня

18.30 – Класическа йога – Ваня

 

Събота 

09.00 – Класическа йога -Ваня

11.00 – Пилатес – Маруся

17:00 -  Класическа йога – Хриси

18.30 – Аеро йога – Хриси (0877702910)

 

Неделя 

10.00 – Йога за деца – Хриси (от 4 до 10 години) (0877702910)

16.30 – Класическа йога – Маруся

18.30 – Аеро йога – Хриси (0877702910)

 

 

 

Какво представляват отделните програми

“Йога за всеки”

Практикате се съобразява с всеки посетил часа. 

 

Интегрира се ащанга практика с асани от класическа йога. Изпълняват се основни асани, различни дихателни техники и мудри, кратки релаксации. Динамична практика, завършваща с релаксация. Ефект: засилване на мускулатурата и огъвкавяване на тялото. Подходяща за всеки, който желае да се запознае и почувства ЙОГА. 

Тялото променя позицията си от изправено вертикално до хоризонтално или обърнато обратно, съответно енергийния поток се разлива равномерно и плътно във всички части на физическото и ментално тяло. По време на този сеанс ЙОГА разпростира благотворното си влияние върху фигурата, здравето и красотата – физическа и духовна. Пранаяма и релаксация са неизменни части на сеанса.

Detox Yoga

Detox Yoga е 60 минутна практика от поредица асани, който спомагат за събуждането на тялото с усещане за тонус и заряд за предстоящият ден. Усуквания, стречинг и преминаване от поза в поза под формата на флоу . Прочистваща йога спомагаща за дихателна система, храносмилателна система , както и лимфната система чрез изхвърляне на токсини чрез загряване на тялото при задържането в асана и флоу движенията. Бърз отслабващ и стягащ ефект!

 

ЙОГАСАНА ( Yogasana)( напреднали)

В Йогасана се отразява изумително разбиране на работата на тялото и особено на начина за разтоварване на напрежението на тъканите , органите и ставите на по-дълбоко равнище.
Характерното и интересното за  Йогасана практиката е използването на ‘props’ или спомагателни материали на български, като например : стена, дървени тухли , колани и столове. Всички тези материали спомагат за навлизането в йогийската асана на едно по-дълбоко равнище откъдето изхожда и името на практиката йога и асана – Йогасана( Yogasana)
Така наречените пропсове придържат тялото и допринасят усещане за стабилност в позата и позволяват да се отпуснеш и концентрираш върху пранаяма и дришти ( фокусиране на погледа)без да мисли дали ще успееш да запазиш равновесие, или някое друго опасение, което би смутило практиката ви.
Още повече тази практика позволява на едно не толкова гъвкаво тяло да опитва и изучава асани , които са по-сложни за изпълнение, тъй като тялото бива намествано и побутвано от спомагателните материали. Също така в  тази практика е изключено да се изпълняват погрешно йогийските позиции именно поради притискането и корекцията, която се получава чрез използването на пропсовете.
В оригиналният си вид асаните са част от по-висшите практики на йога ,но може да бъдат изпълнявани и като спортуване или като лечебна процедура. Изключителното в Йогасана е , че терапевтичния характер както и спортния се препокриват в една практика , който унисон води до подмладяване не само за тялото, а за ума и сърцето.
За повече информация за часовете по Йогасана ,моля вижте графика ни

 

УТРИННА ЙОГА

Според индийските учители най-доброто време за практикуване на йога е рано сутрин, когато корема е празен и упражненията са по ефикасни, тогава е по тихо и ума се концентрира по лесно върху практиката, за един ден изпълнен с усмивка и положителна нагласа към предизвикателствата, които ни предлага ежедневието.

ЙОГА ВЪВ ВЪЗДУХА

Въздушна йога е една нова практика развила се в САЩ, а вече и в България. Макар и по нестандартен начин изпълнението на асаните в специална люлка-хамак е много забавно преживяване, хамакът помага при изпълнението на много трудни пози, които са и много ефикасни. Практиката е по силова и хармонизира мускулатурата на тялото много бързо. Релаксацията в хамак е един много специален момент.

http://www.chernomorie-bg.com/sport/14283-uprazneniya-v-hamak-predlagat-v-joga-centyr-v-burgas

ТЕРАПЕВТИЧНА ЙОГА

Йога, съвременните методи за лечение и психотерапия могат да си сътрудничат за постигането да отлични резултати свързани с подобряване качеството на живот до пълно излекуване. Терапевтичните комплекси от упражнения са специално създадени за облекчаване на здравословни проблеми.

АНТИ – СТРЕС

Съвременния темп на живот е напрегнат и динамичен и води до редица проблеми чиито основен провокатор е стреса. Комплексите създадени в този вид йога въздействат за отпускане на напрежението и тонизиране на тялото, дихателните практики освобождават натрупаната умора, а релаксацията и медитацията повишават способноста ни да се справяме със стресови ситуации в ежедневието си.

ЙОГА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Йога ще ви помогне да се справите с вътрешните и външните фактори довели до напълняване. Като една комплекса система тя успокоява ума, балансира емоциите, което в комбинация с динамичните комплекси от упражнения води до траен резултат.

ДЕТСКА ЙОГА

тя е малко по различна от йогата за възрастни. Йога се поднася на децата в игрова форма, а те твърде често нямат време за истинска физическа игра. Стоят пред телевизора или компютъра с часове. Един от най – добрите начини да възпитаме в децата си двигателна култура, да са по спокойни и уверени в себе си е йога.

КЛАСИЧЕСКА ЙОГА

са комплекси от физически, дихателни и релаксиращи упражнения подходящи за хора в добро здравословно състояние, както напреднали така и за начинаещи. Класическата йога ни дава привилегията да запазим добрата си физическа форма, балансирани емоции и  добра кондиция.

ПРАНАЯМА

това са последователно изпълнени дихателни практики с изключително силен ефект. Буквално изгарят умората и натрупаното напрежение, зареждат тялото с енергия и ни помагат да сме здрави и по креативни. 

КУНДАЛИНИ ЙОГА

Тя е цялостна наука, изградена от дишане (pranayam), йога пози (assanas), звук, мантри, медитация и релаксация. Кундалини йога е дисциплина, която ни помага да създадем адекватна връзка с вътрешната и външната ни среда, и да усетим предимството да бъдем уравновесени, фокусирани и способни да преминаваме през житейските парадокси с усмивка. 

Сатнаам

AЩАНГА ВИНЯСА ЙОГА

„Не тялото е схванато, а ума е схванат.” – Шри К.Патабхи Джойс

 

Динамична практика подходяща за енергични хора. Допринася за повишаване силата, гъвкавостта и издръжливостта на тялото и концентрацията на ума.
Практиката включва дълбокоразтягащи асани от стоеж и седеж, които позволяват на практикуващия да свърже дишането с движенията в една преливаща последователност. В края на практиката се изпълняват обърнати асани, които успокояват нервната система, балансират тялото и освежават. Всяка практика завършва с релаксация – пълноценна почивка на физическо, ментално и емоционално ниво.
Ащанга йога е мъдра практика, която позволява на всеки да напредва със собствени темпове без излишни амбиции.

Акцентира се на правилната постановка на тялото и върху правилното изпълнение с осъзнаване. Всички асани се изпълняват с по-бавно темпо, Уджай дишане, Сурия Намаскар А и Б, някои  ключови асани от стоеж и седеж, упражнения за развиване на гъвкавост и издръжливост. Практиката завършва с пълна релаксация. 

 

AРТ АТЕЛИЕ

Онова, неотмиращото, непреходното, вложено в самата ни същност, онова което ни прави човешки същества,е творящото у нас, пулсиращия импулс за съзидание, бликащ от самата ни душа,този непресъхващ извор, който винаги е свободен да бъде докоснат и да се отключи сила, която я укрепва, и тя заживява в свобода. У нас, като човешки същества, е вложена необходимостта от тази вътрешна свобода. Тя се реализира при играещия човек, излъчващ вътрешната си природа върху външния свят, създавайки природа в природата, проектирайки свободно себе си, създавайки свят в света, като изследовател, играещ си с цветовете, с тъмнината и светлината, удивляващ се от откритията си от срещата с цветовете и създаващ нови. Изживявавайки се като творец ,човек се чувства като победител и господар. Изворът на творящото се отприщва, създава се вътрешно движение, душата започва да диша и оживява. Съчетавайки нещата по свой образ и подобие,откриваме себе си.Така постигаме собствената си хармония. Понякога са нужни само две ръце.Собственоръчно направената вещ е личното ни послание,което изпращаме на мирозданието.Но тя е и произлизащ от дълбините на нашата природа акт,който ни вдъхва смелост и вяра в нас самите. Чрез изкуството невидимото,тайното-добива образ,плътност.Това е процес на освобождаване,последвано от осъзнаване.А и е толкова приятно!Нека станем цялостни и истински творейки,да се отпуснем връщайки се към безгрижието на детството и онова чувство на безмерна лекота и радост от живота.

 

ЙОГА НА СМЕХА

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си? Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях. Участниците в групата се гледат в очите и обменят енергия помежду си, което ги сближава и им носи чувство на радост. По време на практики по йога на смеха, забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем.

 

Йога На русском языке
дыхательные упражнения
асаны (физическая практика)
медитация
мудры и мантры
очистительные практики
1 час 30 минут – 11 лева

Контакти

бул. “Демокрация”,  бл. № 31

Бургас 8000

Телефон → 0885070443 – Ваня

въздушна йога 0877702910 – Хриси

email →  lazur_yoga@abv.bg

Skype:  →  yogalazur

фб  →  https://www.facebook.com/yogalazur

За клуба

 

Удостоверение

Клуб по Йога “Лазур” (Бургас) е учреден на 27.02.2013 г. като сдружение с нестопанска цел.

 

Основната му цел е свързана с реализация на социалните функции на физическата култура и спорта за укрепване на здравето, дееспособността и нравственото възпитание на деца, младежи и трудещи се в България, увеличаване броя на занимаващите се с Йога, популяризиране на любителско практикуване на Йога и възпитаване чувството на отговорност към собственото емоционално и интелектуално здраве.

 

Клубът организира и провежда Йога семинари, школи и други подходящи форми за повишаване квалификацията на своите членове.

 

Организира и осъществява спортно-състезателна дейност със свойте членове.


Устав на Сдружение „Клуб по Йога ЛАЗУР“ – гр. Бургас

Клубът е регистриран в Регистъра на  Министерство на спорта и е член на Българската федерация по Йога.

 

 

Цени

  • Цена за едно посещение (възрастни) – 7.00 лв.
  • Въздушна йога – 7.00 лв.
  • Йога във въздуха (за деца) – 7.00 лв.
  • Йога на русском языке (90 минут) - 11.00 лв.

Цени на карти /възрастни/:

  • 8 посещения (валидност на картата 4 седмици ) – 40 лв.
  • 12 посещения ( валидност на картата 5 седмици ) – 55 лв.

Картите не са персонални и могат да бъдат ползвани от повече от един човек.

 

Галерия

DSC_1334 DSC_1278 DSC_1319 DSC_1329 DSC_1322 DSC_1326 DSC_1316 DSC_1271 DSC_1277 DSC_1304 DSC_1286

Събития

 

 

 

Съобщения!

 Залата няма да работи на 24 и 25.12.2014 г. а също и на 31.12.2014 г. и 01.01.2015 г. През останалите празнични дни ще работим с обичайния си график.

начало